Däck & fälg i Nyköping

Vi säljer däck och fälg i Nyköping, självklart även kompletta hjul med TPMS. Genom Däcksteamskortet, erbjuder vi delbetalning. Och för er som kör elbil eller hybrid så finns det mer att göra för miljön, fyll era däck med Nitrogen hos oss.

"Nitrogen är detsamma som kvävgas (N2). Genom att fylla däcken med nitrogen istället för vanlig luft kan du spara pengar samtidigt som du minskar påverkan på miljön. Tack vare att du med Nitrogen kan hålla rätt tryck i däcken kan du minska bensinförbrukningen avsevärt och på så vis göra såväl plånboken som naturen en tjänst. Du kan dessutom öka däckens livslängd med upp till 25 procent."

OLC Brorssons - Däck & fälg i Nyköping

Klicka på bilden för att komma till fälgprovaren
Daeck & faelg - Monteringsservice i Nykoeping AB - Point S
Daeck & faelg - Monteringsservice i Nykoeping AB - Continental
Daeck & faelg - Monteringsservice i Nykoeping AB - Nokian Tyres
Daeck & faelg - Monteringsservice i Nykoeping AB - Fyll daecken med nitrogen
Daeck & faelg - Monteringsservice i Nykoeping AB - N2

Vårt däckhotell

Har du inte plats att förvara däcken hemma? Vi erbjuder tryggt och säkert däckhotell för dina däck i Nyköping. Det kan vara skönt att lämna in sina sommar- eller vinterdäck i samband med däckbytet. För att förlänga livstiden på dina däck är det viktigt att förvara däcken svalt, torrt och mörkt – men framför allt säkert. I vårat däckhotell ingår alltid skifte, förvaring samt tvätt av däcken och fälg.

Prisnivå 1: 
Skifte, förvaring och tvätt: Personbil 775 SEK
SUV 875 SEK

Prisnivå 2:
Som ovan men även balansering: Personbil 875 SEK
SUV 975 SEK

Vid balansering placeras små vikter på däcket för att neutralisera obalans. Obalansen orsakar vibrationer när man kör vilket i sin tur kan leda till slitskador och försämrad prestanda. 

Däck Nyköping

Vi erbjuder olika sorters däck hos oss i Nyköping men också fälg och kompletta hjul. Vi hjälper till med däckservice som balansering och montering samt däckbyte. Att balansera däcken är viktigt för att undvika slitskador och bibehålla däckens prestanda vid olika väglag.

Det är viktigt att ha rätt typ av däck för att kunna köra säkert i olika väderförhållanden. Vinterdäck är exempelvis viktiga för att säkerställa goda köregenskaper och säkerhet på väglag med snö och is under vintermånaderna. Sommardäck är bättre lämpade för torra och varma förhållanden. Oavsett om du behöver sommardäck, vinterdäck eller året runt däck så hjälper vi dig att hitta rätt. 

Vi vet vad du behöver, kontakta oss för hjälp med däck i Nyköping!

Lagar på däck

Det finns en del lagar när det kommer till fordonets däck. Lagen på vinterdäck eller dubbdäck vid gäller från 1 december till 31 mars vid vinterväglag. Dubbdäck får användas från 1 oktober till 15 april vid vinterväglag. Vinterväglag innefattar frost, is, snö eller snömodd på delar av eller på hela vägen. Vanliga fordon med en maxvikt på 3,5 ton ska ha vinterdäck med minst 3 mm i mönsterdjup. Vid sommarväglag ska däcken istället ha minst 1,6 mm i djup. Dock bör däckens mönsterdjup vara minst 3 mm för att ha bra friktion vid fuktigt och blött underlag. Det nordiska klimatet kan variera mycket beroende på vart man bor, därför är det viktigt att vara uppmärksam på det rådande väglaget. 

Det finns dock ingen övre åldersgräns på hur gamla dina däck får vara. Så länge däcken uppfyller alla krav så finns det inget som tyder på att gamla däck skulle prestera sämre.

Välj däck efter EU:s däckmarkering

Däcken har en stor inverkan på bilens säkerhet, körkomfort och bränsleförbrukning. Det är därför viktigt att byta däck när de inte längre uppfyller kraven, slits ut eller inte passar för den nuvarande säsongen. 

För att det ska blir lättare för dig som konsument att jämföra och välja rätt så är det krav på alla däck som säljs i Sverige och övriga EU att ha en speciell däckmärkning. Märkningen fokuserar på däckets prestanda inom tre huvudområden: våtgrepp, bränsleeffektivitet och bullermärkning. Däckens bränsleeffektivitet baseras på dess rullmotstånd. Graderingen för våtgrepp beskriver hur bra grepp däcken har på vått vägunderlag och bullermärkningen visar bilens utvändiga däckljud.  Det finns även symboler som representerar däckens prestanda på halt väglag orsakat av snö respektive is. Vi på Monteringsservice i Nyköping AB hjälper dig gärna med val av däck. 

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå