Däck

Hatten av för nitrogen

Nitrogen är detsamma som kvävgas (N2). Genom att fylla däcken med nitrogen istället för vanlig luft kan du spara pengar samtidigt som du minskar påverkan på miljön. Tack vare att du med Nitrogen kan hålla rätt tryck i däcken kan du minska bensinförbrukningen avsevärt och på så vis göra såväl plånboken som naturen en tjänst. Du kan dessutom öka däckens livslängd med upp till 25 procent.

Ett säkert val

Den största fördelen med nitrogen i däcken är förbättrad säkerhet. Med jämnt tryck och utan risk för deformering vid köldgrader erbjuder nitrogen i dina däck förbättrad väghållning och kortare bromssträckor.

Rätt tryck under längre tid

Sex av tio bilar i Sverige kör omkring med för lågt lufttryck i däcken. Förutom att det kostar den enskilde bilägaren mycket i form av ökat däckslitage och ökad bränsleförbrukning, innebär det att utsläppen av koldioxid ökar helt i onödan. Redan kör många privatbilister, åkerier och bussbolag på nitrogenfyllda däck. För miljöns skull behöver det bli många, många fler.
Merparten av Däckteams fler än hundra verkstäder runt om i Sverige är utrustade för att byta luften i dina däck mot nitrogen.

Vinterdäck

Tillåtet med dubbdäck 1 oktober–15 april

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Dubbdäck får användas även under annan tid, om det är eller befaras bli vinterväglag. Om personbilar och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

Krav på vinterdäck 1 december–31 mars

Under perioden 1 december till och med 31 mars ställer vi i Sverige särskilda krav på vilken typ av däck en bil ska ha när det är vinterväglag. Kraven gäller såväl lätta och tunga fordon som svensk- och utlandsregistrerade fordon. Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på plats.

Däckhotell

Förvara dina däck hos oss

Från 625 kr/säsong får du tvätt, skifte och förvaring en säsong. Låt dina däck vila här. Förvarade inomhus, mörkt och svalt. Vem vill ha sina däck förvarade i en sommarvarm container?

MC-Däck

Bildäck är inte det enda vi kan. Vi säljer och monterar mc-däck också.

Märken vi arbetar med

Continental Nokian Tyres Point-S